Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Herttuan Kuntta

Kuntta eli siirvovarvikko tai metsänpohjamatto - on nimensä mukaisesti tavallisesta metsän aluskasvillisuudesta koostuva matto, jota käytetään usein rakennustöiden jäljiltä ympäristön alkuperäistä tilaa vastaavan kunnon aikaansaamiseksi.

Kuntan levittämisen jälkeen maisema on heti valmis. Tämän jälkeen kuntta tarvitsee vain kastelua.

Kuntta soveltuu myös mainiosti pihan kunnostamiseen, nurmikon tilalle tai maakellarin tai saunan katolle.

Kuntan asennus

Kuntan asentaminen itse ei ole kovinkaan vaikeaa. Pohjamaan valmistelemisen jälkeen valmiit levyt asetellaan paikalleen. Jyrkissä rinteissä levyt voidaan kiinnittää puutapein. Kysy asentamisesta myynnistämme. KiviHerttualta saat kuntan luonnollisesti myös paikalleen asennettuna.

Myymälämme suljettu  kaudelta 2017.  Ota yhteyttä puhelimitse: 050 5764699 tai netin kautta. 

Herttuan Kuntta

Luonnonläheinen, ekologinen ja helppohoitoinen kuntta on luonnontuote, joka kuoritaan metsästä ennen tulossa olevaa hakkuuta. Kuntan nostaminen ei vahingoita luontoa. Kuntta on helppo ja hyvä valinta varsinkin, jos tontilla kasvaa entuudestaan mäntyjä, varvikkoa ja muita metsän alkuperäisiä kasveja. Tällöin maaperä on valmiiksi otollinen varpumaton kasvulle.

Metsänpohjaa voidaan asentaa savimaan tai kivilouhikon päälle, kunhan alue pohjustetaan varpumatolle sopivaksi suodatinkankaalla ja hiekkakerroksella. Hyvä kasvualusta kuntalle on hapan ja hiekansekainen.

Kuntan hoito

Kuntta on tunnettu helppohoitoisuudestaan. Tärkein ja ainoa toimenpide on kastelu, jotta etenkin asennuskaudella varvikko pysyy riittävän kosteana juurtuakseen kunnolla. Jatkossa varsinkin hellekesinä varvikon kosteutta on syytä seurata ja kastella tarpeen mukaan.

Kuntan pintaan asettuvat rikkaruohot tai heinät on helppo nyppiä pois. Kuntan seuraksi sopivat kuntan tapaan happamassa maassa viihtyvät kasvit kuten alppiruusut, atsaleat, erilaiset havukasvit, pensasmustikka, hortensiat, työhtö- ja jaloangervot ja vaikkapa uljaat kotkansiipisaniaiset.

Herttuan Kuntta - mahdollisimman pian nostosta pihallesi

Kuntta on "tuoretuote", joka ei kestä pitkää varastointia. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin ennen mahdollista kuntan tarvetta, niin selvitämme kuntan noston ja toimitusajan perille siten, että kuntta on mahdollisimman tuoreena asennettavissa pihallenne. Pyydä tarjousta joko pelkästä kuntasta tai koko paketista asennuksineen ja pohjatöineen.